leuke activiteiten, voor jong en oud.

Het jubileumjaar 2024

Op zaterdag 27 april 2024 staat Stokkum in vuur en vlam ter ere van het 70-jarig jubileum van het Oranje Comité. Deze bijzondere viering valt samen met Koningsdag, wat betekent dat er een groots spektakel gepland staat voor jong en oud. Het historische "T Klaphek zal het epicentrum zijn van alle festiviteiten.
Het Oranje Comité heeft maandenlang gewerkt aan een programma dat voor iedereen iets te bieden heeft. Het begint 's ochtends met de reveille en de rondgang onder begeleiding van de harmonie  van de kinderen op de versierde fietsen. De ochtend zal worden afgesloten met de kinderspelen in het Gildegebouw. Ver voor koningsdag zijn de families, clubs, vrienden groepen, straten al druk in de weer geweest met de quiz, waarin de kennis van de lokale geschiedenis en het koningshuis op de proef wordt gesteld.
Daarna barst het feest los met attracties en activiteiten. Van springkussen tot eetkraampjes met heerlijke lokale lekkernijen, kleedjesmarkt, kraampjes van de lokale  middenstand,  er is voor ieder wat wils. De zeepkistenrace zal zeker de adrenaline doen stijgen, met deelnemers van alle leeftijden die hun creatief ontworpen zeepkisten laten racen van de S' Heerenbergseweg in Stokkum.
Terwijl de dag vordert, zal de sfeer alleen maar feestelijker worden, met live muziek en de prijsuitreikingen  als afsluiting van het jubileum. Dit 70-jarig jubileum van het Oranje Comité in Stokkum belooft een dag te worden om nooit te vergeten. Zorg ervoor dat je deze datum in je agenda noteert, want het wordt een viering die je niet wilt missen. Vier Koningsdag en het jubileum in stijl in Stokkum op 27 april 2024!