leuke activiteiten, voor jong en oud.

Zaterdag 8 juni  2024 - de Slag um Stökkum

Inschrijving interactieve dorpsquiz “Slag um Stökkum” geopend!
Stokkum – Het Oranje Comité in Stokkum bestaat dit jaar 70 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum zullen er tijdens Koningsdag op 27 April in Stokkum rond het Gildegebouw en bij ’t Klaphek weer tal van spectaculaire festiviteiten plaatsvinden met als speerpunt de zeepkistenrace vanaf Klapheksbult.  De feestelijkheden rond het jubileum blijven echter niet beperkt tot koningsdag zelf.

Dorpsquiz
Op Zaterdag 8 juni a.s. zal Stokkum, dat natuurlijk al bekend staat vanwege haar rijke verenigingsleven en vele evenementen, kennis maken met een nieuw fenomeen: “De slag um Stökkum. De slag um Stökkum is de naam van  een interactieve dorpsquiz met een breed scala aan vragen en opdrachten. Het is de bedoeling dat groepen die meedoen, die zaterdagmiddag 8 juni om 16.00.u. in de serre van het Gildehuis een boekwerkje vol vragen en opdrachten ophalen die ze mee kunnen nemen naar een locatie in Stokkum, vanwaar zij gezamenlijk de vragen invullen en opdrachten uitvoeren. Deze locatie kan bij iemand in de huiskamer zijn of als het weer het toelaat met bijvoorbeeld een Barbecue en drankje erbij plaats vinden in iemands tuin. Enigste voorwaarde van de organisatie is dat deze locatie zich binnen de grenzen van Stokkum bevindt, want een aantal opdrachten zullen zelf ook gedeeltelijk door Stokkum leiden.

Teams

De teams kunnen dan onderling de diverse vragen en opdrachten verdelen. Zo zullen er vragen zijn over sport, kunst, muziek en historie, maar ook vragen en puzzels over carnaval, de KWJ, het schuttersgilde, de harmonie en de omgeving van Stokkum. Kortom: Heel divers en afwisselend!!  Enige kennis van Stokkum is meegenomen, maar geen pré. De quiz is dus ook geschikt voor nieuwe inwoners van Stokkum of mensen buiten Stokkum die graag met hun stokkumse vrienden mee willen doen. Het is dus aan te bevelen om een team samen te stellen, waarin diverse interesses zijn gebundeld en als het effe kan bestaat uit verschillende generaties. De teams mogen minimaal uit 4- en maximaal uit 10 personen bestaan, waarvan minimaal 1 persoon ouder dan 18 jaar is. Je kunt deelnemen door zelf een groep samen te stellen. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit familie, vrienden, buurtjes, voetbalteam, schutterijsectie, loterij-, kaart- of dartclub, carnavalsgroep, Raad van 11, verenigingsbestuur, naaiclubje of zwerfafvalbrigade et..etc..

Jury

Uiterlijk om 21.00.u. die zelfde avond op 8 juni moeten de ingevulde vragenboekjes door de gehele groep worden ingeleverd in de serre van het Gildehuis. Daar zal een deskundige jury zich buigen over de antwoorden. Ondertussen kunnen de diverse groepen hun ervaringen van deze middag met elkaar uitwisselen onder het genot van een drankje en gezellige muziek van een DJ. Ook zullen op een beeldscherm alle antwoorden van de vragen en opdrachten gepresenteerd worden. Als de jury klaar is met de puntentelling zal de prijsuitreiking plaatsvinden en zullen de prijzen bekend worden gemaakt. Gestreden zal worden om het gouden kanon. Dit is een wisselbokaal en zal in de toekomst bij voldoende belangstelling en interesse weer in de strijd worden gegooid bij eventueel een volgende “Slag um Stökkum.” Zoals gebruikelijk in Stokkum zal er ook na de prijsuitreiking nog voldoende gelegenheid zijn om gezellig na te praten onder het genot van een drankje en gezellige muziek.

Opgave
Oók ontzettend veel zin gekregen om als groep aan de “Slag um Stökkum” mee te doen? Ga dan naar https://www.oranjecomitestokkum.com/Evenementen/De-Slag-om-Stoekkum/ of de facebookpagina van oranje comité Stokkum en download het aanmeldformulier. Op dit formulier dient een originele teamnaam, het aantal personen en de adresgegevens van de team-captain ingevuld te worden. Het ingevulde formulier kan dan doorgemaild worden naar: slagumstokkum@gmail.com. Dit mailadres is ook te gebruiken indien je nog vragen hebt over het evenement. Met deelname ga je automatisch akkoord met het reglement van “De slag um Stökkum”. Dit regelement krijg je toegestuurd bij de bevestiging van jouw aanmelding. Tevens geef je bij deelname toestemming dat beeldmateriaal dat wordt gemaakt tijdens dit evenement kan worden gebruikt bij uitingen op diverse (sociale) media. De kosten bedragen € 10,- per team en deze dienen contant voldaan te worden op 8 juni bij het afhalen van het vragenboekje. Opgeven is mogelijk tot en met zaterdag 1 juni 2024.