leuke activiteiten, voor jong en oud.

"Het was een geweldig feest!"
   Koningsdag 2024

 Koningsdag in Stokkum was een groot succes! Het hele dorp was uitgelopen om te genieten van een dag vol plezier en activiteiten. Van prachtig versierde fietsen, spelletjes en een spannende zeepkistenraces, er was voor iedereen iets te beleven.
De dag begon met het hijsen van de vlag en het Wilhelmus.  De Harmonie ging voorop aan de kleurrijke optocht van fietsen, allemaal mooi versierd door de kinderen. Daarna waren er allerlei leuke spelletjes in het Gildegebouw met een grote luchtkussen in de zaal.
Het hoogtepunt van de dag was de zeepkistenrace. Zestien teams gingen de uitdaging aan en raceten met hun zelfgemaakte zeepkisten over de "Klapheksbult".  Het was een adembenemend schouwspel, waarbij de toeschouwers vol bewondering toekeken.
Bij "T Klaphek" was het een groot feest met muziek, lekker eten en drinken. Hier werden ook de kampioenen gehuldigd. Saar Visser en Jipp Oosterveen wonnen de prijs voor de mooiste versierde fietsen. En de kampioenen van de zeepkistenrace waren:

1. ZV "De Pluum"
2. Tiefglieger
3. De Zware Pijl
4. Stokkums Wanhoop
Bij de jeugd waren de winnaars:
1. Drie Musketiers
2. De Barbies
3. Max en Verstappen
4. Vliegende koe

En de aanmoedigingsprijs ging naar de Sjees Diva's.
Koningsdag kon niet mogelijk zijn zonder de hulp van alle vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers en sponsoren zoals Ons Lokaal, Natuurboerderij Wittenhorst, Jumbo S' Heerenberg en T'Klaphek. Iedereen die heeft bijgedragen, heeft ervoor gezorgd dat Koningsdag in Stokkum een dag werd om nooit te vergeten.
En terwijl we terugkijken op deze fantastische dag, kijken we ook alvast uit naar het volgende grote evenement: het 70-jarig jubileumfeest op zaterdag 8 juni met "De Slag um Stökkum".  Bedankt  aan iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt!